És molt aviat, les 7:15 i en Xavi ja està despert. Truca a la porta, i em diu que en 20 min tenim l’esmorzar a punt. Jo dormía profundament; hagués allargat l’estona de dormir uns minuts més, però ben mirat, millor voltar per L’Havana de bon matí. La calor encara no ofega i el sol no és tant letal.


A la casa on dormim tenim servei d’esmorzar. Fruita fresca acabada de tallar, una truita de pernil i formatge amb una mica de pa i un suc de mango per començar el dia amb energia.
La bona notícia del dia: EN BANÚS HA TROBAT LA GoPro! En tindrem dues 👏!

Hem quedat amb la Marta a les 9:00h a la porta del seu hotel, El Plaza. Ella ha de canviar € a CUC, i aqui ens n’adonem que els hotels no son l’opció ideal per a fer canvis de moneda, i tapmoc per comprar targetes WiFi. La mateixa que vam comprar en Xavi i jo, li volen vendre a la Marta per 4CUC.

Les voltes per L’Havana no deixen indiferent a ningú. A diferència d’ahir; un sol radiant fa que tots els colors es vegin més vius i els contrastos son encara més reals. Façanes de color lima, rosa, groc, verd, blau, es barrejen amb edificis en ejecución i amb blocs d’allo més vells que els propis cubans arreglen amb tota mena d’invents, com la bomba d’aigua casola a que hem trobat a escassos metres de l’edifici històric de Bacardi.

El recull de fotos és inacabable, de tots els racons en pots fer. La gent amable,a vegades massa. Tothom té un amic amb un restaurant, un amic amb un bar, un amic amb un taxi… Sort en tenim d’en Xavi que sap posar punt i final quan toca.


Ens hem acostat aun mercat d’antiguitats que fan cada dia. Demà us diré el lloc. És un lloc ideal per a demostrar les dots de regateig. Nosaltres busquem matricules de cotxes antics, en tenim un parell emparaulades. Potser a la tarda ens acostem a recollir-les.

La calor matava, i com que ahir no vam poder entrar a El Floridita (el lloc on Hemingway pillava uns pedals de campionat) avui hem decidit entrar i provar un dels seus daiquiris. Si algún dia aneu a L’Havana, no us ho podeu perdre ALERTA: dels pocs locals amb aire acondicionat.

Més tard hem anat a dinar, una mica d’arroz moro, pollo a la parrilla con vegetales y pescado con camarones y langosta. Hem dinat els 3 per 56CUC, no és  ultra barat, però s’accepta.

El sol i la calor ens ha deixat bastant cansats, hem agafat un taxi i ens hem acostat a casa, per descansar i refrescar-nos una mica. ALERTA: amb els Taxis pregunteu abans de pujar el preu del viatge. Un trajecte que ahir ens va costar 8CUC, avui ens ha costat 20CUC.


Demà la Marta agafa un vol intern i va cap  al sud, així que hem quedat per sopar i prendre algo abans de recorrer la illa per camins diferents!

Deixa un comentari